Piskóta:
- 3 X 5 tojásos piskóta (a 2/3 részébe rózsaszín ételfesték kerül)
Cukorszirup:
- 300 ml víz
- 20 dkg cukor
- 160 ml rum
Tetejére:
- 250 dkg porcukor
- 3-6 evőkanál víz
- ételfesték
És még:
- lekvár
Sütünk 3 piskótalapot. Ebből kettőbe rózsaszín ételfestéket keverünk. Elkészítjük a cukorszirupot. A sárga piskótalapot a cukorsziruppal meglocsoljuk, a rózsaszín piskótalapokat olvasztott lekvárral kenjük be. A tetejére a porcukrot a vízzel és ételfestékkel kikeverjük, robotgép segítségével, és meglocsoljuk vele az összeállított sütemény tetejét.
Erzsi Ujhelyi Kun receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!