A Tészta:
- 4 tojás
- 4 evőkanál hideg víz
- 20 dkg porcukor
- 18 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
- 1 vaníliás cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál étolaj
A krém:
- 7,5 dl Meggle cukrászhab (édesített)
- 5 dkg kakaópor
- 10 dkg csokoládé
- ½ dl víz
- 1 evőkanál zselatin
A tetejére, oldalára:
- 30 dkg csokoládé
- 2 evőkanál étolaj
A díszítéshez:
- 1,5 dl Meggle cukrászhab (édesített)
A tortalap lekenéséhez:
- 3 evőkanál baracklekvár
A tortalap készítés:A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéket a hideg vízzel jól felverjük, apránként adjuk hozzá a cukrokat, kemény habbá verjük. A lisztet a kakaóporral, sütőporral összekeverjük. A cukros kemény habhoz hozzá keverjük a tojás sárgákat, majd az étolajat és a kakaóval, sütőporral elkevert lisztet. A 24 cm-es torta forma alját szilikonos sütőpapírral béleljük, az oldalát margarinnal lekenjük. A tészta masszát 2 részre osztjuk és 2 lapot sütünk belőle. A krém készítés: a tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kakaóport és az olvasztott csokoládét. A zselatint langyos vízben feloldjuk és a krémhez csurgatjuk, majd tovább verjük. ( a zselatin el is maradhat, mert a krém állaga elég masszív volt. Legközelebb nem teszek hozzá zselatint. ) A torta lapok teteje kerültek alulra mert egyenesebbek voltak így. Mindkét karikát baracklekvárral lekentjük. Az egyik lapot a torta forma aljára tesszük, ráhalmozzuk a krémet. Befedjük a 2. lappal és hűtőbe tesszük egy órára. Ezután a torta karikát levesszük róla. A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasszuk és a tortát bevonjuk vele. A tejszínt felverjük és díszítjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!