- 1 db 6-8 tojásból sütött kakaós piskóta
- másfél csomag babapiskóta (300 g)
- lekvár
- feketekávé
- rum (vagy aroma)
- 1 csomag vaníliaízű pudingpor
- 2,5 dl habtejszín (Hulala)
- 2 dl tej
- 25 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
A tepsi mérete 32 × 40 cm, amiben megsütjük a piskótát. A pudingot a tejjel felfőzzük, a margarint a porcukorral simára keverjük és ha a puding kihűlt, összekeverjük a margarinos krémmel. Simára kidolgozzuk.
1 dl kávét lefőzünk és hozzáadunk ízlés szerinti rumot, vagy aromát.
A kakaós piskótalapot megkenjük lekvárral, a babapiskótát beleforgatjuk a rumos kávéba, rásorakoztatjuk a lekvárral megkent piskótára, erre kenjük a krémet, majd rá a tejszínhab.
Mutatós, lehet rá reszelni csokit, és akár el lehet készíteni kerek piskótaformában is, mint egy tortát.
Kerék Lászlóné receptje.