- 2 × 7 tojásból piskóta
- lekvár
- 15 dkg darált dió
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 citrom
- 1 rumaroma
- 3 evőkanál kakaópor
- 20 dkg kristálycukor
- 1,5 dl víz
- 1 csomag puncsízű pudingpor
- 3 dl tej
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- olvasztott csokoládé
Két piskótát sütünk, én általában 2 × 7 tojásból szoktam. Az egyik piskótát megkenem lekvárral, a másikat feldarabolom. Megszórom 15 dkg darált dióval, 2 csomag vaníliás cukorral, 3 citrom reszelt héjával, 1 rumaromával, 3 evőkanál kakaóporral, és ezt jól összedolgozom. 20 dkg kristálycukrot másfél dl vízzel felfőzök, majd a darabolt piskótára öntöm. Jól összedolgozom és a megkent piskótára teszem. Ha túl keménynek találom, akkor még teszek bele lekvárt. A puncstöltelékhez a 5 dl tejben megfőzök egy puncspudingot. 25 dkg margarint 25 dkg porcukorral kikeverek, és ha kihűlt a puding, a kettőt összekeverem. A süteményre simítom, majd a tetejét csokimázzal vonom be.
Molnár Andrea receptje.