Tésztához :
- 26 dkg liszt
- 10 dkg étkezési keményítő
- 25 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 egész tojás
- 1/2 csomag sütőpor
- 3 dkg kakaópor
Töltelékhez :
- 5 tojás sárgája
- 5 tojás habja
- 10 dkg porcukor
- 1/2 citrom reszelt héja
- 140 g tejföl
- 20 dkg kókuszreszelék
- 3 csomag vaníliás cukor
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk. Egyharmadát félretesszük a rácsozáshoz. A tészta 2/3-át 23 x 31 cm-es tepsi nagyságúra kinyújtjuk, majd zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük ( vagy sütőpapírra ) és megkenjük lekvárral. A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a két fajta cukorral alaposan kikeverjük, a fehérjét habbá verjük és félretesszük. A cukros sárgájához hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, belekeverjük a tejfölt, majd óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket és a habbá vert fehérjét. Az egészet ráöntjük a lekvárral megkent tésztára, elsimítjuk, majd a maradék tésztából csíkokat vágunk és berácsozzuk vele.Előmelegített sütőben, alacsony hőfokon kb. 170 °C-on megsütjük, körülbelül 35 perc alatt. Nagyon finom, könnyű, omlós sütemény.
Mészáros Erika receptje.