Alap:
2 x 4 tojásos piskóta
Töltelék:
- 10 tojásos piskóta
- 1 csomag vanília puding
- 3 dl tej
- 1 tábla csoki összeaprítva
- 15 dkg puha margarin
- ½ üveg meggybefőtt összaprítva
- 2 rumaroma
- 2-3 kanál baracklekvár
- 2 kanál kakaó
Cukormáz:
- 20 dkg porcukor
- pár kanál víz
- 2-3 csepp ételfesték (piros)
A töltelék elkészítése:
A 10 tojásos piskótát összecsipkedem egy tálba. A pudingot megfőzöm és a többi hozzávalóval összedolgozom kézzel. A masszát ha keménynek találod akkor egy kis meggylével, lekvárral vagy tejjel hígíthatod, de ha lágy akkor kekszmorzsával keményítheted.
Torta összeállítása:
A tortaforma 26 cm-es. A 2×4 tojásból készült piskótalap belsejét megkenem baracklekvárral. Az egyikre ráhalmozom a tölteléket mindezt kézzel tömörítem és formázom, majd rárakom a tetejét a lekváros felével lefele. Egy kis maroknyi tölteléket hagyok a torta körbekenéséhez. Pár órára a hűtőbe rakom dermedni, majd később kiveszem rárakok egy tálcát és 1 kg liszttel lesúlyozom. Egy éjszakát így hagyom.
Másnap előveszem a maroknyi tölteléket belerakom aprítóba és egy kis meggylével pépesre dolgozom majd körbekenem a torta oldalát és kekszmorzsába forgatom.
Az oldaláról maradt tölteléket körülbelül 1 nagyobb kanálnyit zacskóba rakom a végét levágom és a torta tetején körbe egy peremet készítek hogy a cukormáz ne folyjon ki.
Cukormáz elkészítése:
Géppel kikeverjük és a torta tetejére öntjük. Ne legyen túl sűrű de nagyon híg se a tortalap beszívja a nedvességet a cukormázból. Végül margarint és porcukrot kihabosítok és ezzel díszítem.
Hamza Evelina receptje.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!