Tészta:
- 2 × 3 tojás
- 2 × 3 evőkanál cukor
- 2 × 3 evőkanál liszt
Puncsos töltelék:
- 5 tojásból piskóta
- 15 dkg darált dió
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 citrom reszelt héja
- 1 rum aroma
- 2-3 evőkanál lekvár
- 3 evőkanál kakaópor
- 20 dkg kristálycukor
- 1,5 dl víz
Cukorfondant:
- 1 evőkanál étkezési zselatin
- 6 evőkanál víz
- 2 evőkanál méz
- 1 evőkanál margarin
- ételszínezék
- kb. 50 dkg porcukor
A tésztához 3 tojásfehérjét 3 evőkanál cukorral kemény habbá verek, majd egyenként belekeverem a 3 tojássárgáját. A végén belekeverem a 3 evőkanál lisztet. Megsütöm tortaformában, majd sütök ugyanígy még egyet, tehát összesen két lapot készítek.
A töltelékhez 5 tojásból piskótát készítek az előzőek szerint, majd tepsiben megsütöm és felkockázom. Megszórom a darált dióval, a vaníliás cukorral, belereszelem a citromok héját, hozzáadom a rum aromát, 2-3 evőkanál lekvárt, 3 a kakaóport, és mindezt jól összedolgozom. A kristálycukrot a vízzel felfőzöm, majd a darabolt piskótára öntöm. Jól összedolgozom, és megtöltöm a piskótákat.
Cukorfondant elkészítéséhez 1 evőkanál étkezési zselatint felfőzök 6 evőkanál vízzel, beleteszek 2 evőkanál mézet és egy evőkanál margarint. (Ételfestékkel színezem!) Fél kg porcukorral összedolgozom, és még annyi porcukrot adok hozzá, amennyit felvesz, hogy gyúrható massza készüljön belőle. Hűtőszekrénybe teszem.
A megtöltött tortalapot a cukorfondanttal bevonom, majd tetszés szerint díszítem.
Molnár Andrea receptje.