- 1 kerek piskótatorta 8 tojásból
- lekvár
- 10 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 dl tej
- 1/2 dl rum
- 1 dl erős feketekávé
- 2 evőkanál kakaópor
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg dió
- 1 tábla bevonó csokoládé
A torta tetejéről levágunk egy kb. 1 cm vastag lapot. A belsejét szépen kiszedjük úgy, hogy 1 cm falvastagság azért maradjon, majd visszatesszük az alsó lapot a tortakarikába és megkenjük lekvárral. A kiszedett piskótát összekockázzuk, meglocsoljuk a rummal. A tejet, kávét, kakaót, cukrot lábasba töltjük, állandóan keverve felmelegítjük, de nem forraljuk! A tűzről levéve, még melegen belekeverjük a vajat, és az elmorzsolt tortabelsőre öntjük, majd hozzáadjuk az előzőleg megáztatott, lecsepegtetett mazsolát és a durvára megvágott diót is. Még melegen a torta hasába töltjük, a töltelék tetejét is lekenjük lekvárral. Ráillesztjük a levágott fedőlapot, és kissé lepréseljük. A tetejét olvasztott csokival lekenjük.
Czine Zsuzsanna receptje.