Tészta:
- 45 dkg liszt
- 5 dkg darált mandula
- 2 evőkanál kakaópor
- csipet só
- 10 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
- 2 tojás
- szükség esetén 1 – 2 evőkanál hideg víz
Krém:
- 6 dl tej
- 2 csomag puncs ízű pudingpor
- 15 ml rumaroma
- 15 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
Díszítés:
- baracklekvár
- pirított mandulalap
- 8 dkg étcsokoládé
- 4 dkg fehér csokoládé
- 2 evőkanál étolaj
A tésztához gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a hozzávalókat, majd fóliába csomagolva hűtőbe tesszük 60 percre.
A pudingot megfőzzük a tejben, a vajat kihabosítjuk a porcukorral, majd tovább habosítjuk a kihűlt pudinggal és ízesítjük az aromával.
A tésztát 5 egyforma gombóccá osztjuk, majd 22 cm – es sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk és 200 °C – os sütőben, kb 10 – 12 perc alatt egyenként megsütjük.
A kihűlt lapokat betöltjük a krémmel, a torta tetejét és oldalát körbekenjük vékonyan lekvárral majd az oldalát mandulával díszítjük. Gőz felett külön – külön összeolvasztjuk mindkét csokoládét az olajjal, az étcsokival bekenjük a a torta tetejét, a fehér csokoládét egy zacskóba kanalazzuk, aminek levágunk az egyik csücskéből egy picit és becsíkozzuk vele a tetejét.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!