A tésztához:
- 4 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- 1 evőkanál víz
- fél csomag sütőpor
- 3 evőkanál kókuszreszelék
A töltelékhez:
- a piskótalapból leeső rész
- 8 db babapiskóta
- 3 evőkanál sütőrum
- 1 dl tej
- 10 dkg margarin
- 7 dkg porcukor
- 2 evőkanál baracklekvár
- 5 dkg darált dió
- 2 evőkanál kakaópor
A tetejére:
- 1 csomag főzés nélküli puncsízű pudingpor
- 10 dkg margarin
- 2 evőkanál tej
- 6 dkg cukor
- 5 dkg kókuszreszelék
A tésztához a tojásokat szétválasztom. A fehérjét 2 kanál cukorral kemény habbá verem, a sárgáját a többi cukorral és 1 kanál vízzel habosra kikeverem. Összekeverem a két masszát, hozzáadom a sütőporos lisztet, a kókuszreszeléket, és nagyméretű sütőpapíros tepsiben 180°C-on 20 percig sütöm. Amikor megsült, egy őzgerincformát folpackkal kibélelek és a tésztát méretre vágom. A tésztát lekvárral lekenem, és a formát kibélelem vele.
Egy másik darabot az őzgerinc tetejére vágok, a többi piskótát pedig apróra tördelem a babapiskótával együtt, és a rummal elvegyített tejjel meglocsolom. Hozzáadom a cukrot, a margarint, a darált diót, a lekvárt és a kakaóport. Az egészet összekeverem és az őzgerincbe töltöm. A tetejét lekenem ismét lekvárral, és a lappal lezárom. 1-2 órát a hűtőbe teszem, majd a pudingos masszával bevonom.
A pudingos masszához a margarint a cukorral és a tejjel gőz felett kikeverem, hozzáadom a főzés nélküli pudingport, besűrítem, majd az alagutat bevonom és kókuszreszelékkel megszórom.
Domján Mária receptje.
Bolláné Erzsi mondta
Nagyon gusztusos, ezt is ki kell próbálni.