Tészta:
- 30 dkg liszt
- 6 dkg zsír
- 2 evőkanál tejföl
- 8 dkg cukor
- 1 tojás
- 1 csomag sütőpor
A tésztát a hozzávalókból összeállítjuk, és 2 lapot sütünk közepes méretű tepsi hátulján.
Töltelék:
- 4 tojásból sütött kakaós piskóta
- 1 csomag babapiskóta
- 2 dl víz
- 20 dkg cukor
- 3-4 evőkanál házi baracklekvár
- 1 evőkanál rum aroma
A kakaós piskótát és a babapiskótát összemorzsoljuk. A cukrot a vízben szirupnak megfőzzük, majd ráöntjük a piskótákra. Hozzákeverünk 3-4 evőkanál házi baracklekvárt, és 1 kanál rum aromát is. Ez így elkészült masszát töltjük a két tésztalap közé.
Máz:
- 20 dkg porcukor
- 1 citrom leve
- 1 kis rum aroma
- 1 csepp piros ételszínezék
- 1 evőkanál olvasztott, kihűtött margarin
Ezeket jól kikeverjük, majd rácsorgatjuk a tésztára. 24 órára hűtőbe tesszük, hogy a tészta kellően megpuhuljon, és az ízek is összeérjenek.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.