- 3 tojás
- 9 dkg finomliszt
- 9 dkg cukor
- 1 kiskanál sütőpor
Pudingos réteghez:
- 1 csokoládé ízű pudingpor
- 4 dl tej
- 5 dkg csokoládé
- 3 evőkanál cukor
A joghurtos krémhez:
- 150 g natúr joghurt
- 4 db felezett őszibarack ( befőtt)
- 4 evőkanál baracklekvár
- 1 dl barack befőtt leve
- 15 g zselatin
- 2 dl cukrászhab
A tetejére:
- 1 torta zselatinfix
- 250 ml víz
- 3 evőkanál cukor
A piskóta készítés: A tojásokat a cukorral kemény habbá vejük 10 perc alatt. A lisztet a sütőporral elkeverjük és apránként egy fakanállal bele forgatjuk. 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük, a masszát bele öntjük és 180 °C-on, 20 perc alatt megsütjük. A piskótáról lehúzzuk a papírt, majd kihűtjük. A pudingot a cukorral, tejjel felfőzzük és a csokoládét is belekeverjük. Még a forró csokoládés pudingot a kihűlt piskótára kenjük. Hagyjuk kihűlni. A barackot a turmix gépben pürésítjük, hozzáadjuk a joghurthoz a lekvárral együtt. Géppel összekeverjük. A zselatint a langyosra melegített befőtt levében feloldjuk és a barackos joghurthoz keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük és a zselatinos barackos joghurtba keverjük apránként. Ezt a krémet a pudingra simítjuk. Hűtőbe tesszük ½ órára. A zselatinfixet a cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és felfőzzük. Langyos állapotban, amikor kezd sűrűsödni a sütemény tetejére csorgatjuk. Egy órát hűtőbe hagyjuk állni, majd szeleteljük. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Bakosné Váradi Gabriella epres, joghurtos süteménye után készítettem el egy kis változtatással.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!