Alap:
- 180 g kókuszos keksz
- 10 dkg olvasztott vaj
Töltelék:
- 250 g ricotta
- 2 tojás
- 100 g kókuszreszelék
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 evőkanál cukor
- 2 dl kókusztej (konzerves!)
- 2 dl habtejszín
- 8 dkg keményítő
- csipet só
Máz:
- 20 dkg ananász
- 2 dl ananászlé
- 2 evőkanál vanília ízű pudingpor
A kekszet ledaráljuk, vagy sodrófával összetörjük. Összekeverjük az olvasztott vajjal és egy 20 cm-es kapcsos forma aljára nyomkodjuk. Előmelegített 180 °C-os sütőben 5 percig elősütjük. A ricottát kikeverjük a cukorral, sóval, vaníliával és a tojással. Hozzáöntjük a kókusztejet, a habtejszínt és a keményítőt, és az egészet csomómentesre kavarjuk. Végül beleforgatjuk a kókuszreszeléket is. A masszát ráöntjük a keksz alapra és 180 °C-on, kb. 35 percig sütjük alsó-felső sütéssel, légkeveréssel. Teljesen lehűtjük. Az ananászlében elkeverjük a pudingport. Beletesszük az apró kockákra vágott ananászt és sűrűsödésig főzzük. A süti tetejére öntjük, eligazítjuk és hagyjuk megdermedni.
Németh-Szántó Kitti receptje. Kitti munkásságát aFavorEat
facebook oldalon követhetitek!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!