- 20 dkg babapiskóta
- 5 egész tojás
- 17 dkg porcukor
- 3-4 evőkanál holland kakaó
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg vaj
- 1 marék magozott meggy
- vágott dió
- tej
- rum
- tejszínhab
Egy közepes tortaformát (vagy nagyobb méretű jénait) kivajazunk (oldalt is). Ezután az aljára és az oldalára egy sor rumos tejben megáztatott babapiskótát rakunk. Alaposan kikeverünk 5 tojás sárgáját 17 dkg porcukorral és két evőkanál tejjel. Az edényt gőzbe állítva sűrű krémmé főzzük. Még a gőzön hozzáadunk 3-4 púpos evőkanál holland kakaót és egy csomag vaníliás cukrot. A gőzről levéve langyosra hűtjük. 20 dkg vajat kikeverünk, és a krémhez adjuk. Belekeverünk egy marék kimagozott meggyet, kevés vágott diót. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük, és óvatosan a krémbe keverjük. A kész krémet a piskótával bélelt formába öntjük, és a tetejét is rumos tejbe mártott piskótával fedjük be. 1–2 órára hűvös helyre tesszük, majd legalább 1 napra a mélyhűtőben kifagyasztjuk. Tálaláskor kiborítjuk egy tálra, bevontjuk tejszínhabbal, és meggyel, dióval díszítjük.
Aki szereti a hideg desszertet, annak egy álom ez a recept.
Klausz receptje.