- 10 dkg háztartási keksz
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 evőkanál rum
- 1 kg őszibarack
- citromhéj, citromlé
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3-5 evőkanál cukor
- 5 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- reszelt csokoládé
Morzsává törünk 10 dkg háztartási kekszet, összegyúrjuk 10 dkg vajjal vagy margarinnal, 10 dkg porcukorral meg 1 evőkanál rummal. Kivizezzük a tortaformát, és úgy béleljük ki a vajas morzsával, hogy körös-körül 2 cm magas pereme is legyen. 1 kg őszibarackot meghámozunk, félbevágunk és kimagozzuk. Kevés vízzel és cukorral puhára pároljuk, jó, ha a főzővizet egy darabka citromhéjjal meg egy fél citrom levével ízesítjük. Ezután a barackokat alaposan lecsepegtetjük, és magházukkal lefelé a tésztára borítjuk. Az egészet bevonjuk vaníliaízű pudinggal, amelyet pudingporból készítünk el, de az ízét még 1 csomag vaníliás cukorral is megerősítjük”. Az őszibaracktortát jégbe hűtjük. Tálalás előtt a tortakarimát lehúzva, a tortalappal együtt csúsztatjuk tálra. Tetejét tortadarával hintjük meg vagy reszeljünk rá egy kevés főzőcsokoládét.