- 4 tojás
- 15 dkg cukor
- 15 dkg étcsokoládé
- 20 dkg vaj
- 20 dkg darált keksz
- 15 dkg dió
- 10 dkg mazsola
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 ostyalap
Lehet dúsítani
- szárított gyümölccsel
- darabos dzsemmel
- mogyoróval
- mandulával
- csokidarabokkal
- kókuszreszelékkel
A tojásokat a cukorral gőz fölött keverjük, míg a cukor el nem olvad, majd (még a gőz fölött tartva) beledobjuk a vajat, a csokit és a vaníliás cukrot. Levesszük a tűzről és beletesszük a kekszet, a mazsolát és a diót is, összekeverjük, és hűlni hagyjuk. Az ostyalapot nedves ruhába csomagoljuk (pár perc), megtöltjük a krémmel és a ruha segítségével felcsavarjuk. Alufóliába csavarjuk, megnyomkodjuk, hűtőbe tesszük, ha jól megszilárdult, szeleteljük.
Kép forrása: Ági főz