- 2 db nagyobb ostyalap
- 1 kg háztartási keksz
- 4 dl tej
- 50 dkg cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 20 dkg vaj
- ízlés szerint rum (vagy aroma)
- 5 dkg csokoládé
A fele kekszet ledarálom, a másik felét eltördelem. A tejet, cukrot és a rumot felteszem főni, majd belekeverem a kakaóport. Félrehúzom a tűzről, hozzákeverem a vajat felolvadásig, utána pedig a darált és a darabos kekszet forgatom bele.
Nedves konyharuhára teszem az ostyalapot, majd forrón rákenem a fele tölteléket az egyik, majd a másik ostyalapra. 2-3 percet várok vele, hogy az ostyalap puhuljon. Szorosan feltekerem mind a kettőt, és folpackba tekerve hagyom kihűlni, majd a hűtőbe teszem „összeérni”. 1-2 óra múlva 1 cm-es darabokra szeletelem. Díszítésként 5 dkg olvasztott csokival lecsurgattam a rudakat.
Vass Lászlóné készítette el Szántó Hajnalka receptje alapján.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!