Piskóta:
- 8 tojás
- 8 evőkanál kristálycukor
- 8 evőkanál rétesliszt
Krém:
- 1 liter habtejszín (Hulala)
- 2 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
- 1 doboz vegyes gyümölcsbefőtt: őszibarack, körte, ananász, meggy vagy bármi, ami megfelel az ízlésünknek
- 5 dkg rumos vízbe áztatott mazsola
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékből – fokozatosan hozzáadagolva a cukrot – kemény habot verünk. Ezután tovább verve a habot, egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat, majd laza mozdulatokkal beleforgatjuk a lisztet is. A tésztát egy kivajazott tortaformába simítjuk és 170-180°C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Kihűtjük, három lapra vágjuk.
A krémhez a hozzávalókat egy tálban gépi habverővel felverjük úgy, hogy először a tejszínt öntjük a tálba, 1-2 percig habosítjuk, majd amikor egy kicsit kezd már sűrűsödni, akkor adjuk hozzá a pudingport. Krém-sűrűségűre keverjük, de vigyázzunk, mert nagyon hamar besűrűsödik, nehogy túlverjük és összecsomósodjon!
A krémet 2:1 arányban szétosztjuk. A nagyobbik felébe laza mozdulatokkal egy kanállal belekeverjük az apróra vágott gyümölcsöket (itt kerül bele a mazsola is), és ezzel töltjük meg a lapokat. A sima krémmel kívülről bevonjuk, majd ízlés szerint díszítjük.
Kovács Zita receptje.