Piskóta:
- 5 tojás
- 5 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- sütőrum
Továbbá:
- vegyes gyümölcsök (őszibarack, meggy, stb.)
5 tojásból a szokásos módon piskótát sütünk, apró kockára vágjuk, sütőrummal meglocsoljuk. Őszibarackot is apróra vágunk, magozott meggyet adunk hozzá (ízlés szerint amennyit szeretnénk, de más gyümölccsel is készíthető).
Krém:
- 1 liter tej
- 3 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
3/4 liter tejet felforralunk, eközben a megmaradt 1/4 litert a 3 tojássárgájával, 6 evőkanál cukorral és 5 evőkanál liszttel csomómentesre keverjük, és a forrásban lévő tejhez adjuk. Megfőzzük és még melegen óvatosan beleforgatjuk a 3 tojásfehérje felvert habját. Üvegtálakba rétegezzük a piskótakockákat, a gyümölcskeveréket és a krémet. A tetejére krém kerüljön, de akár tejszínhabot is simíthatunk rá. Erre csokoládét reszelünk, és gyümölcsökkel díszítjük.
Én most elfeleztem a piskótamasszát, és az egyik feléhez 1 evőkanál kakaót adtam, így lett külön réteg kakaós piskóta, krém, sárga piskóta, majd krém.
Réti Andrásné Judit receptje.