Tészta:
- 50 dkg liszt
- 5 dkg porcukor
- 1 tasak sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- csipetnyi só
- 10 dkg vaj / margarin
- 3 tojássárgája
- kb. 2 dl tejföl
Mákos rész:
- 20 dkg darált mák
- 10 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 dl tej
- 1 savanykás alma
Kókuszos rész :
- 3 tojásfehérje
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg puha vaj / margarin
Tetejére:
- 1 / 2 l tej
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- 10 dkg vaj / margarin
- 3 – 4 evőkanál cukor
- kókuszreszelék
- egész mák
A tésztához egy tálba szitáljuk a lisztet, elvegyítjük benne a sót, a sütőport és a porcukrot, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és annyi tejfölt, hogy rugalmas, jól nyújtható tésztát kapjunk. A tésztát három egyforma részre osztjuk és az egyik harmadba belegyúrjuk a kakaóport.
A mákos részhez felforraljuk a tejet a cukorral, majd leforrázzuk vele a mákot. Azután hozzákeverjük a citromhéjat és a megpucolt reszelt almát.
A kókuszos részhez a tojásfehérjét a porcukorral habbá verjük , majd hozzáforgatjuk a kókuszreszeléket és a lágy vajat.
Összeállítás : Egy kb 20 x 30 cm – es tepsibe sütőpapírt fektetünk, belesimítjuk az egyik sárga tésztát, villával pár helyen megbökdössük és rásimítjuk a mákos részt, azután befedjük a másik sárga tésztával. Villával ezt is megszurkáljuk, majd rákenjük a kókuszos habot. Végül befedjük a kakaós tésztával, megszurkáljuk és 170 °C – on, kb 40 perig sütjük.
A tejben megfőzzük a pudingot és még melegen elkeverjük benne a cukrot. Ha a puding kihűlt kihabosítjuk a vajjal és rákenjük a kihűlt süteményre, majd megszórjuk a tetejét kókuszreszelékkel és egész mákkal.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!