- 10-12 db Oreo keksz
- 2 evőkanál olvasztott vaj
- 10 dkg krémsajt (szobahőmérsékletű)
- 3 evőkanál porcukor
- 1/4 teáskanál vanília
- 2,5 dl hideg habtejszín
A kekszekből 8 darabot törjünk porrá, keverjük el az olvasztott vajjal, majd öntsük bele a masszát bármilyen formába. A hideg tejszínt tegyük egy tálba, és kézi mixerrel verjük fel pár percig (kb. 3-5 perc) addig, amíg a duplájára dagad a mennyiség. Tegyük a hűtőbe.
Egy másik tálban a krémsajthoz adjuk hozzá a vanília kivonatot és a porcukrot, majd addig keverjük, míg jól összeáll. Vegyük ki a hűtőből a felkevert tejszínt, és keverjük össze a masszával. Törjünk össze még 2 darab Oreo kekszet, és keverjük bele a krémbe. Ezután kenjük rá jó vastagon a tortalapra, majd díszítsük a tetejét a félbe vagy négybe tört kekszekkel.
A tökéletes eredmény eléréséhez a készt tortát tegyük 5-6 órát a hűtőbe.
Szepesi Ági receptje.
Ági nagyon sok szeretettel vár Benneteket az Édességei és Ételei oldalán!