Tészta:
- 6 db tojássárgája
- 23 dkg kristálycukor
- 15 dkg puha margarin
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 dl tej
- 4 evőkanál kakaópor
Krém:
- 4 db tojássárgája
- 12 dkg cukor
- 3 dkg étkezési keményítő
- 3,5 dl tej
- 2 db vaníliarúd kikapart magjai, vagy 1 csomag vaniliacukor
- 25 dkg mascarpone
- 4 dl habtejszín behűtve
- 20 g zselatinpor
- 16 db Oreo keksz egészben
- lépés
A tojássárgáját kihabosítjuk a cukorral. Hozzákeverjük a puha margarint. Belekeverjük a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a tejet felváltva. Kivajazott és kilisztezett tepsibe öntjük és 180℃-on kb. 13-15 percig sütjük. 26×35 cm tepsiben sült. Ha kihűlt, kettévágjuk lapjára, tehát a nagyság nem változik csak vékonyabb lapokat kapunk. - lépés
A krémhez elkeverjük a tojássárgáját a cukorral, a keményítővel, a vaníliával és 1 dl tejjel. A maradék tejet felforrósítjuk, apránként a tojáshoz öntjük, majd az egészet kis lángon kevergetve besűrítjük. Hűlni hagyjuk.
A zselatinra 5 evőkanál vizet öntünk, hagyjuk megduzzadni, utána kis lángon felolvasztjuk.
A mascarponét habosra keverjük a főzött krémmel és a habbá vert tejszínnel. A zselatinhoz vegyítünk belőle 4-5 evőkanálnyit, majd ezt öntjük a habverővel folyamatosan kevert krémhez. - lépés
Alsó lapot megkenjük a krém felével, rányomkodjuk a kekszeket és befedjük a maradék krémmel. Keveset tegyünk a tetejére, fehér csokival vonjuk be.
Forrás: Cookpad