A tésztához:
- 3 tojássárgája
- 5 dkg olvasztott vaj
- 15 dkg nádcukor
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 25 dkg liszt
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 csomag sütőpor
- 2,5 dl tej
- sűrgabaracklekvár
A tojást a vajjal és a cukorral habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a kakaós sütőporos lisztet. A már mikróban felolvasztott étcsokoládét tejjel szép simára kikeverjük, és azt is a tésztához adjuk. Sütőpapírral bélelt közepes tepsiben 160-170°C-on megsütjük. Amikor kisült, még melegen sárgabaracklekvárral lekenjük.
- 3 tojásfehérje
- csipet só
- 1 evőkanál hideg víz
- 20 dkg cukor
A tetejére:
- mogyorós csokis szeletek
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dkg margarin
- fél dl olaj
A fehérjét gőz felett csipet sóval és 1 evőkanál hideg vízzel, cukorral kemény habbá felverjük, majd a lekváros lapra rákjük. A tetejére olvasztott csokoládét és mogyorós csokis lapocskákat teszünk.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!