A barna tésztához:
- 15 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 7 dkg cukor
- 1 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 mokkáskanál sütőpor
A fehér tésztához:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 1 tojás
- 1/2 csomag sütőpor
- 3-4 evőkanál tejföl
A krémhez:
- 6 dl tej
- 2 csomag vaníliaízű pudingpor
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
- 2 csomag vaníliás cukor
A lapok lekenéséhez:
- 1/2 üveg házi baracklekvár
- 25 dkg vágott dió
A tetejére:
- 2 tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg barna tortabevonó
- 5 dkg fehér csokoládé
A tepsi mérete:
- 26 × 36 cm-es nagy gáztepsi
A barna tészta hozzávalóit összegyúrjuk és folpackba csomagoljuk (én fagyasztóba tettem felhasználásig). A fehér tésztát is összegyúrjuk, 3 cipóra osztjuk. Mindegyik fehér tésztát tepsi méretűre nyújtjuk. A tepsi hátoldalát vajjal lekenjük, a tésztát ráterítjük, lekvárral lekenjük, darabos dióval megszórjuk, majd a barna tészta 1/3 részét ráreszeljük és 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. A másik 2 cipónál is így járunk el.
A krémhez a tejjel összekeverjük a pudingporokat, cukrokat, majd felfőzzük és kihűtjük. A vajat kihabosítjuk, és a kihűlt krémmel habosra keverjük. A kihűlt tésztalapokat betöltjük. A tetejére a csokoládékat felolvasztjuk és a süteményt bevonjuk.
Most a sütemény 1/3 részére csokoládébevonat került, a többire az eredeti recept szerint a tojásfehérjéket a porcukorral vízgőz felett kemény habbá vertem és a sütemény tetejére simítottam, végül csokoládéforgáccsal megszórtam.
Nagyon finom, mutatós, jó magas, kiadós süti. Szívből ajánlom másoknak is.
Vass Lászlóné készítette el Orbán Rozália receptje alapján.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!