A tésztához:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 2 dkg kakaópor
- 1 evőkanál méz
- 1/2 csomag sütőpor
- 10 dkg liszt
A habhoz:
- 4 tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
- 1 kisebb citrom leve
- csipet só
A kakaós tészta lekenéséhez:
- baracklekvár
A mázhoz:
- 3 dkg kakaópor
- 3 evőkanál víz
- 5 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
Továbbá:
- 1 db 20 × 30 cm-es tepsi
- szilikonos sütőpapír
A tojásokat a cukorral, mézzel habosra keverjük, majd fakanállal hozzákeverjük a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. A megsült, forró piskótát vékonyan lekenjük 1-2 evőkanál baracklekvárral, majd hagyjuk kihűlni.
A tojásfehérjéket a cukorral, sóval, citrom levével gőz felett kemény habbá verjük és a piskótára simítjuk. Hűtőbe tesszük egy kis időre dermedni.
A kakaóport, cukrot, vizet összekeverjük egy kis lábasban, majd felfőzzük. Tűzről levéve hozzákeverjük a margarint vagy vajat, visszatesszük a lángra, simára összeforraljuk, de lassú tűznél. Levesszük a lángról és a hab tetejére csurgatjuk. A tálcát egy kicsit megrázogatjuk, hogy egyenletesen elterüljön a máz a hab tetején. Hűtőbe tesszük, hagyjuk megdermedni a bevonatot.
Forró vízbe mártott késsel, róla a vizet letörölve bejelöljük a kockákat és felszeleteljük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!