Tészta:
- 200 g dió
- 6 tojás
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
- pár kocka cukormentes csokoládé (apróra törve)
- édesítő
Krém:
- 500 g mascarpone
- 1 narancs héja és kevés leve
- édesítő
- 1/2 rúd vanília kikapart belseje
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét habbá verjük az édesítőszerrel. A sárgáját is kihabosítjuk. Összeforgatjuk a két elegyet. Óvatosan hozzákeverjük a diós, kakaóporos, sütőporos kockacsokis részt is. 180 °C-on, 20-25 perc alatt megsütjük. A krém hozzávalóit összekeverjük és a félbevágott piskótalapok közé kenjük, végül a tetejére is kenünk a krémből. Ízlés szerint díszítjük.
Kovács Nikolett receptje.