Tészta:
- 6 tojásos piskóta
Csoki krém:
- 5 dl tej
- 2 evőkanál kakaó
- 3 evőkanl cukor
- 1 csomag csokoládé ízű pudingpor
- 1 evőkanál liszt
- 1 tábla étcsokoládé
- tejszín (kb. 1, 5 dl)
Narancskrém:
- 3 naprancs leve
- 3 evőkanál cukor
- 1 dl víz (lehet narancslé is)
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- tejszín
Tészta: 6 tojásból piskótát keverünk. 1/3 részébe kakaoport keverünk.
2 külön torta karikába sütve. Mikor kihült, ketté vágjuk lapokat. Igen, kakaós vékonyabb lesz.
Csokikrém: 4 dl tejet a kakaóporral és a cukorral feltesszük melegedni. Az 1 dl tejben a pudingot és a lisztet elkeverjük. Amikor a tej felforr, ezzel az eleggyel sűrítjük. Míg meleg, az étcsokit hozzáadjuk. Kihűtjük. Felverjük a tejszínt, és fellazítjuk vele a tésztánkat.
Narancskrém: A narancsok levét kifacsarjuk, 3 evőkanál cukorral felrakjuk melegedni. 1dl vízben, vagy a narancslében, 1 csomag vanília pudingot elkeverünk, mikor forr besűritjük. Kihütjük. 1dl felvert tejszinnel keverjük el.
Összeállítás:
Sima piskóta, csoki krém, kakaos piskota, narancskrém, kakaós piskóta, csoki krém, és sima piskotával zárva.
Tóth Judit receptje.
Süti kavalkád – érdemes benézni és csatlakozni, ahol Judit összes többi házi süteményeit és édességeit megtaláljátok. Szemet gyönyörködtető finomságok – receptekkel!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!