- 4 tojás
- 1 pohár cukor
- 1 pohár tej
- 1 pohár étolaj
- 3 pohár liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
Kb. 20 db lesz ebből a mennyiségből. A méréshez használt pohár mérete 2,5 dl. A cukrot és a vaníliát a tojásokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet, az olajat és a végén beleforgatjuk a sütőporos lisztet, majd a citromhéjat. Muffinpapírba töltjük, de csak 3/4 részig. 180°C-on sütjük, kb. 20 percig. Ha nem ragad a hústűre a massza, akkor jó. Nem kell túlsütni, mert még szárad.
Ez az alaprecept. A képen kókuszos, kakaós és fahéjas változat látható. Az alapreceptet ízesíthetjük a különböző adalékokkal, és tetszés szerint friss vagy aszalt gyümölcs, csokidarabok, dió kerülhetnek a muffinokba. A második képen ugyanebből a tésztából készült, tortaformában sütött, almaszeletekkel gazdagított sütemény látható.
Czine Zsuzsanna receptje.