- 10 dkg vaj (vagy margarin)
- 10 dkg főzőcsokoládé (vagy fehér csokoládé)
- 2 tojás
- 10 dkg lekvár
- pár evőkanál gyümölcslé
- 15 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- kb. fél zacskó sütőpor
A 10 dkg vajat gőzben felolvasztom a 10 dkg csokoládéval együtt. Hagyom kihűlni. Egy edényben összekeverek 2 tojást, 10 dkg gyümölcslekvárt (a legjobb a vegyes, mert az nem annyira édes), 15 dkg lisztet, 10 dkg cukrot, 3-4 evőkanál gyümölcslét, illetve fél zacskó sütőport. Ebbe a masszába keverem a kihűlt csokoládét. A hűtőbe teszem, pihentetem. A sütőt 4-es fokozatra állítom (a 8-as fokozatból!), és kb. 25 percig sütöm.
Ez az alaptészta. Ha dúsítani akarom, tehetek bele gyümölcsdarabokat pl. meggyet. Ilyenkor ha meggybefőttet teszek, a befőtt levéből rakok a tésztába, de tehetünk bele mákot, diót, csokireszeléket, bármit amit szeretünk.
Gyors és finom édesség. Ebből az adagból kb. 15 db lesz, attól függően, hogy mivel dúsítom.
Szepyke receptje.