4 tojásból készítjük. 4 tojássárgáját 20 dkg cukorral és 4 evőkanál vízzel jó sűrűre keverünk. 16 dkg lisztet és a tojások keményre vert habját könnyedén hozzákeverjük, majd zsírozott, lisztezett formában megsütjük.
Krém: 25 dkg háztartási kekszet ledarálunk, 2 dl erős feketekávéval és fél dl rummal leöntjük, összekeverjük. 20 dkg vajat 20 dkg porcukorral, 1 evőkanál kakaóval habosra keverünk, és hozzáadjuk a kekszet. A kihűlt tésztára kenjük, csokimázzal bevonjuk.
Csokimáz: 10 dkg porcukrot másfél evőkanál kakaóval jól összekeverünk, majd 2 evőkanál tejjel lassan felfőzzük. Ha levettük a tűzről, 5 dkg vajat keverünk bele.
Péter Jánosné gyűjtése.