Tészta:
- 30 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 10 dkg liszt
- 5 dkg porcukor
- 5 dkg eritrit
- 20 g vaníliás cukor
- 1 tojás
- 4 evőkanál olvasztott méz
- 3 evőkanál margarin olvasztva
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- tej (amennyi kell egy könnyű tészta összeállításához)
Krém:
- 6 dl tej
- 80 g vanília ízű puding + eritrit
- 10 g vaníliás cukor
- 6 dl tej
- 15 dkg búzadara + eritrit
- 10 g vaníliás cukor
- 6 dl tej
- 15 dkg búzadara + eritrit
- 10 g vaníliás cukor
- 20 dkg margarin
- 7 dkg porcukor
- 7 dkg eritrit
- 10 g vaníliás cukor
- 1 evőkanál holland kakaópor
A fent leírt hozzávalókat összegyúrjuk és 2 egyforma cipóra osztjuk. Lisztezett deszkán gyorsan kinyújtjuk. 37 x 40 cm-es tepsi hátulján, 180 °C-on, megsütjük. A kisült lapokat keresztben kettévágjuk, így 4 lapot kapunk.
Tejben megfőzzük a pudingot, majd hagyjuk kihűlni. A darát is megfőzzük a tejben, azt is hagyjuk kihűlni. A margarint kikeverjük a cukorfélékkel és ha kihűlt a pudinggal áttörjük, majd hozzádolgozzuk a kihűlt darát. Lapokat megtöltjük. Az egyik adag krémbe 1 evőkanál holland kakaóport rakunk, és a középső sort azzal töltjük meg. A süti tetejét is ezzel díszítjük.
Horváth Róbertné Bene Andrea receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!