Tészta:
- 6 tojás
- 20 dkg cukor
- 1,5 dl olaj
- 1,5 dl langyos víz
- 38 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
Töltelék:
- 2 csomag puncsízű pudingpor
- 7 dl tej
- 15 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 1 rum aroma
Máz:
- tortabevonó olvasztva
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kikeverjük a cukorral, az olajjal és a vízzel. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát, majd beleforgatjuk a tojások keményre vert habját is. A tésztát két részre osztjuk, és az egyik felébe belekeverünk 2 evőkanál kakaóport.
A fehér tésztát vajjal kikent őzgerincformában kisütjük (tűpróbával ellenőrizzük), majd ugyanígy kisütjük a barna tésztát is. Ha megsült hagyjuk mindkettőt teljesen kihűlni.
A pudingot a leírásnak megfelelően megfőzzük, a margarint kikeverjük a cukorral és az aromával. Ha a puding kihűlt, akkor hozzádolgozzuk a margarint.
A tésztákat ujjnyi vastagra szeleteljük, és felváltva egy fehér és egy barna tésztát összeragasztunk a krémmel. A tetejét tortabevonóval vonjuk be.
Tálalás előtt megvárjuk, hogy a bevonó megszilárduljon, majd ferdén felszeleteljük.
Kovács Zsuzsanna receptje.