- 200 g vaj
- 200 g cukor
- 4 tojás
- 300 g liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 820 g őszibarack konzerv
Krém:
- 2 csomag vaníliaízű pudingpor
- 1/2 l tej
- 100 g cukor
- 60 dkg tejföl
Teteje:
- 60 dkg sárgabarack lekvár
- 2 evőkanál barackpálinka
- 10 evőkanál baracklé
- 1, 5 csomag porzselatin
A vajat habosra kevertem a cukorral. Egyenként belekevertem a tojásokat. A lisztet összekevertem a sütőporral és a sóval. Egy doboz őszibarack konzerv levével felváltva a lisztes keveréket, hozzáadtam a tojásos masszához. Egy sütőpapírral bélelt, 30 x 20 cm-es tepsibe simítottam a masszát. 180 °C-on, 20 perc alatt készre sütöttem. A krémhez a pudingot megfőztem a tejben a cukorral, folpackall lefedve kihűtöttem, majd belekevertem a tejfölt. A tetejére a lekvárt elkevertem a barackpálinkával és a baracklével, majd a porzselatinnal elkészítettem a zselét. Összeállítás:
A tésztát megkentem sárgabaracklekvárral, majd rákentem a pudingos krémet. Kicsit hűtöttem, majd ráöntöttem a zselatint, és a tetejét a barackokkal díszítettem.
Dr. Mórocz Míra receptje.