Tészta:
- 8 tojás
- 32 dkg cukor
- 24 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg szeletelt mandula
Krém:
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 6 dl tej
- cukor -ízlés szerint (kb 4 evőkanál)
- 500 ml habtejszín
Teteje:
- méz
A hozzávalókból piskótát készítünk. Ha elkészült megszórjuk a tetejét a mandulával, betesszük a sütőbe, megsütjük. Ha megsült, meglocsoljuk a tetejét mézzel. A krémhez a pudingokat a tejjel és a cukorral elkészítjűk. A habtejszínt felverjük és ha kihűlt a pudinggal összekeverjük. A lapot kettévágjuk és a tortát megkenjük krémmel. Óvatosan vegyük le a felső mandulás lapot, nehogy szétessen.
Krékityné Bisztriczki Andrea receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!