Tészta:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 tojássárga
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kisebb narancs lereszelt héja
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 mokkáskanál mézes sütemény fűszerkeverék
Töltelék:
- meggylekvár, de tetszőlegesen más is jó
Tetejére:
- porcukor
- kevés olvasztott csokoládé
Én robotgéppel dolgoztam, így a tészta összes hozzávalóját betettem a tálba, és a gyúrófejjel először lassan, majd gyorsabb fokozaton jól összedolgoztam. Fóliába csomagolva 1 órát pihent a hűtőben. Legalább 3 tepsit sütőpapírral kibélelni és a sütőt 180°C-ra előmelegíteni. Porcukros felületen kb. 1 cm vastagságra nyújtani, de én kissé vékonyabbra nyújtottam. Linzerkiszúróval egy teli és egy lyukas formát kiszaggatni. Mehetnek a tepsibe, majd a sütőbe. 10 perc alatt megsül. Ha az alja enyhén barna, már jó. Vigyázni kell, nehogy megégjen! Kihűlés után a lekvárral összeragasztani. A csokit felolvasztani és a linzerekre csorgatni, végül porcukorral megszórni, de ez akár elhagyható. Lezárt dobozban sokáig eláll.
A receptet a NoSalty-n találtam, Szintiától. Köszönet érte!
Máté Mária receptje.