- 1üveg magozott meggybefőtt
- 8 tojásfehérje
- 200 g porcukor
- 250 g finomliszt
- 200 ml olaj
- 140 g natúr joghurt
- 50 g kakaópor
- 100 g ét vagy tejcsoki
- 2 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
- 3 tojásfehérje
- 100 g porcukor
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral béleljük. A csokit apróra vágjuk. A meggyet lecsepegtetjük. A tojásfehérjéket egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Közben adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd az egészet kemény habbá verjük. Ekkor alacsony fokozaton beledolgozzuk a joghurtot és 150 ml olajat, majd elkeverjük. 200 g lisztet lazán beleforgatunk. A kész masszát elfelezzük. Az egyik felébe beledolgozzuk a csokit. A maradék 50 g lisztet elkeverjük a kakaóporral és a csokis masszába keverjük, majd lazítjuk a maradék 50 ml olajjal. A kétféle masszát felváltva belekanalazzuk a tepsibe, majd a tetejét bőven megszórjuk meggyel. Előmelegített sütőbe 30 percig sütjük. A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük és a még meleg sütemény tetejére kenjük, majd a sütőt 160 °C-ra mérsékelve még 10-15 percig sütjük (amíg a teteje szép aranybarna nem lesz).
Kolozsi Révay Éva receptjeit az Instagram oldalon keressétek, ahol csodaszép sütemények és nagyszerű receptek várnak benneteket!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!