Tészta:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg vaj / margarin
- 1 kiskanál só
- 1 tojás
- 1 teáskanál 20 % – os ecet
- 1-2 evőkanál tejföl
Meggykrém:
- 1 üveg meggybefőtt
- 1,5 dl meggylé
- kb 3 evőkanál cukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 evőkanál rumaroma
- 1 tasak vanília ízű pudingpor
Túrótöltelék:
- 50 dkg túró
- 1 tasak vaníliás cukor
- kb 8-10 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 250 ml tejszín
- 2 db zselatinlap
A tésztához a lisztben elvegyítjük a sót, majd elmorzsoljuk benne a vajat, ezután hozzáadjuk a tojást, az ecetet, és annyi tejfölt, hogy összeálljon a tészta. Folpackba csomagolva legalább 60 percre hűtőbe tesszük, majd a tésztát kétfelé osztjuk és egyenként, 18×28 cm – es lapokká kinyújtjuk. A lapokat sütőpapírral borított tepsi hátára fektetjük, villával megszurkáljuk és 180 °C – ra melegített sütőben, kb 20 perc alatt megsütjük.
A meggylét simára keverjük a pudingporral, ízesítjük, hozzáadjuk a lecsepegtetett meggyet és alacsony lángon, sűrű krémmé főzzük.
A zselatinlapot hideg vízbe áztatjuk. 50 ml tejszínt felmelegítünk, hozzáadjuk a kinyomkodott zselatint és oldódásig keverjük benne, a maradék tejszínt habbá verjük. A túrót villával áttörjük, ízesítjük, hozzáöntjük a zselatinos tejszínt és összeforgatjuk a felvert habbal.
Az egyik tésztára rákenjük a meggykrémet, erre a túróhabot, majd befedjük a másik tésztalappal. A sütemény folpackkal letakarjuk és hűtőben pár órán át vagy egy éjszakát pihentetjük, majd kockákra vágva, porcukorral megszórva kínáljuk.