Nagyon különleges ebben a süteményben az ízek kavalkádja.
A tésztához:
- 15 dkg vaj
- 20 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél csomag sütőpor
- 1 evőkanál durvára darált kávészem
A krémhez:
- fél üveg meggybefőtt
- 10 db tejkaramella
- 6 dl tejszín
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 csomag habfix
A tetejére:
- 1 kávéskanál kakaópor
- 10 dkg csokoládéforgács
A tésztához a vajat megolvasztjuk. Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot és a kávét, végül beledolgozzuk a vajat. Az így elkészült masszát tortaformába tesszük, és 180°C-ra előmelegített sütőben kisütjük.
A krémhez összevágjuk a tejkaramellát, beletesszük a tejszínbe, és addig melegítjük, míg éppen fel nem olvadnak, de csak addig. Hűtőszekrényben lehűtjük. Ha hideg, habverővel felverjük a habfixszel együtt, és még hozzáadjuk a vaníliás cukrot. A csokoládét reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a habhoz, majd a meggyet is óvatosan beleforgatjuk. Rásimítjuk a kihűlt tészta tetejére a tejszínt, díszítjük kakaóporral és csokoládéforgáccsal. Hűtőbe tesszük.
Kránicz Györgyi receptje.