A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 tojássárgája
- tej az összeállításhoz
Töltelékhez:
- 20 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
- 2 dl tej
- 14 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 40 dkg magozott meggy
- 20 dkg darált mák
- 1 citrom reszelt héja
- 2 tojásfehérje
Az alsó lap lekenéséhez:
- meggylekvár
Máz:
- 100 g ét tortabevonó csokoládé
- 2 evőkanál olaj
Továbbá:
- 25 × 34 cm-es tepsi kivajazva
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy könnyedén összeálljon és az állaga nyújtható legyen. Két cipót formálunk. Kisodorjuk tepsi nagyságúra, az egyik lapot beleterítjük és villával megszurkáljuk. Megkenjük lekvárral, rásimítjuk az elkészített tölteléket, majd befedjük a másik lappal. Előmelegített sütőben megsütjük.
A töltelékhez a porcukrot a margarinnal habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet, a sütőporral elkevert lisztet, a darált mákot, a reszelt citromhéjat, a meggyet és óvatosan beleforgatjuk a 2 tojásfehérje keményre vert habját.
A kihűlt sütemény tetejét csokimázzal bevonjuk, amelyhez a csokoládét az olajjal együtt vízgőz felett felolvasztjuk és a tészta tetejére simítjuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!