- 500 g leveles tészta
Piskóta:
- 4 tojás
- 8 dkg cukor
- 8 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
- 1/2 csomag sütőpor
Vaníliakrém:
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 6 dl tej
- 4 evőkanál cukor
- 5 dkg fehércsoki
- 200 g vaj/margarin
Meggyes réteg:
- 1 üveg magozott meggy
- 20 g étkezési zselatin
- ha szükséges cukor ízlés szerint
- 250 ml habtejszín
Tepsi mérete: 25×35 cm
A leveles tésztából 2 lapot sütünk a tepsi hátoldalán. 180 fok kb. 8-10 perc. A piskótát a hozzávalóiból megsütjük és hagyjuk kihűlni. A krémhez a tejet a pudingporral és a cukorral sűrűre főzzük, tűzről levéve felolvasztjuk benne a csokit, folpackkal lefedjük és hűlni hagyjuk. Ha kihűlt a felhabosított vajjal/margarinnal krémesre kavarjuk. A befőttet lecsöpögtetjük, botmixerrel pürésítjük. A meggybefőtt levét vízzel kiegészítjük 4 dl-re és összekeverjük a cukorral, majd a zselatinnal együtt addig melegítjük, míg a zselatin fel nem oldódik /főzni nem szabad/. Hozzákavarjuk a pürésített meggyhez. A tejszínt felverjük. Összeállítjuk a sütinket: Tálcára tesszük az egyik leveles tészta lapot, rákenjük a krém felét. Erre fektetjük a piskóta lapot, majd a maradék krémet simítjuk el rajta. A zselét eloszlatjuk a krémen, majd tejszín következik, végül a másik leveles tészta lappal zárjuk a sort. Tetejét porcukorral szórjuk meg.
Tipp:
Az a leveles tészta lapot, amit a tetejére helyezünk a sütinek vágjuk fel olyan daraboknak /négyzet, téglalap/, amilyenre a sütit szeretnénk darabolni, és úgy tegyük a tejszínre, mert könnyebb lesz szeletelni.
Gál Hedvig receptje.