5
Tészta:
- 5 tojás
- 20 dkg kristálycukor
- 0,8 dl tej
- 0,8 dl olaj
- 20 dkg liszt
- 1 dkg sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
Krém:
- 3 dl tej
- 3 tojás sárgája
- 20 dkg liszt
- 2 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 5 dkg darált dió
- 2 evőkanál rumaroma
- 1 üveg magozott meggybefőtt
A tojás sárgáját a cukorral habosra keverem, hozzáadom az olajat és a tejet, majd a száraz összetevőket. A tojásfehérjét habbá verem és ezzel lazítom a tésztát. A tepsit margarínnal kikenem és kilisztezem. Beleöntöm a masszát és előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütöttem. Amíg hűl a tészta addig elkészítem a krémet. A tojássárgáját a tejjel és liszttel elkeverem és sűrű krémet főzök belőle. A margarínt a porcukorral simára keverem és kihűlt krémhez adom. Beleteszem még a darált diót és a rumaromát, végül a meggyet. A kihűlt tésztára rákenem ezt a krémet. A krém tetejére csokoládét kellett volna olvasztani, de én csokiforgáccsal megszórtam.
Piroskonyha receptje.
Látogassátok meg a Süssünk-főzzünk együtt, oldalt, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!