Tészta:
- 2 x 4 tojásos piskótát készítek. Recept itt.
Krém :
- 500 ml habtejszín
- ízlés szerint porcukor
- 350 g mascarpone
- vanília aroma ízlés szerint
Málnás réteg :
- 300 g málna
- 2-3 evőkanál cukor
- 2 kanál vanília puding a sűrítéshez.
Külső burkolat :
- 35 g habtejszín 30%-os
- 160 g vaj szoba hőmérsékletű 80-82%-os
- 125 fehér csokoládé
A piskótákat megsütjük 22 cm-es torta formában. Ketté vágjuk őket. A krém hozzávalóit tálba tesszük és keverni kezdjük. Egy stabil krémet készítünk Ha nem elég stabil, tehetünk bele még mascarponét.
A málnás réteghez a fagyasztott málnát a cukorral összefőzzük és vanília pudinggal sűrítjük. Kihűtjük.
Az első lapot megkenjük a krémmel. Közepére a kihűlt málnából kenünk. A szélénél kb 2 ujjnyival beljebb tegyük, nehogy kifolyjon. Egymás után a többi lapot is így töltjük. A tetejére krém kerül. Betesszük a hűtőbe. Én előző este készítettem el.
Külső burkolat elkészítése :
A tejszínt felmelegítem forrásig.(nagyon kevés de elég) Tálba teszem, keverem habverővel amíg ki nem hűl. Apránként hozzá adom a vajat. Legvégén a felolvasztott kihűtött fehér csokoládét. Ez egy kicsit hígabb krém lesz, nem baj, mert a hűtőbe megdermed. Ezzel körbe burkoljuk a jól lehűlt tortát. Visszatesszük a hűtőbe. Újra lehűtjük, majd mégegyszer beburkoljuk. Kiveszünk egy keveset ebből a krémből és étel festékkel (géllel, vagy porral beszínezzük) rákenünk a torta oldalára és határozott mozdulattal lehúzzuk. És mehet vissza a hűtőbe amíg megdermed. Utána díszítjük.
Lehet ugyan azzal a krémmel is körbe kenni amivel megtöltöttük. Úgy is nagyon szép lesz. A külső burkolás Bebe receptje alapján készült.
Krékityné Bisztriczki Andrea receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!