Piskóta:
- 6 tojás
- 6 evőkanál víz
- 12 evőkanál cukor
- csipet só
- 11 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl olaj
Krém:
- 50 dkg mascarpone
- 250 ml habtejszín (Hulala)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag habfixáló
- 1 csapott evőkanál kakaópor
- ízlés szerint porcukor (nálam 5 ek.)
Tetejére:
- csokidara
A piskótához a tojásokat a vízzel és a cukorral jó habosra verjük. Hozzáadjuk a sütőporral, sóval és kakaóporral elkevert lisztet, valamint az olajat és szép simára keverjük. Sütőpapírral bélelt, 30×23-as tepsibe simítjuk, és előmelegített 180 °C-os sütőben megsütjük, kihűtjük. A krémhez a habtejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval. A mascarponét simára keverjük a vaníliás cukorral, és a cukorral, majd óvatosan összeforgatjuk a tejszínhabbal.
Az elkészült krémet 3 részre osztjuk, az egyik adagba belekeverjük a kakaóport, ez kerül majd a sütemény tetejére.
A piskótát 3 részre vágjuk, betöltjük a lapokat a fehér krémmel, majd a tetejére simítjuk a kakaós krémet.
Hűtőbe tesszük 1-2 órára pihenni.
Tálalás előtt szórjuk meg a tetejét csokidarával, majd tetszés szerint szeleteljük.
Németh-Szántó Kitti receptje. Kitti munkásságát aFavorEat
facebook oldalon követhetitek!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!