Tésztához:
- 250 g liszt
- 100 g darált dió
- 1 tasak sütőpor (12 g)
- 50 g olvasztott margarin
- 180 g cukor
- 1 tasak vaníliás cukor (10 g)
- 2 közepes tojás
- 2 kisebb doboz görög joghurt (250 g)
- 50 ml tej
Krémhez:
- 250 g Mascarpone
- 2 púpos evőkanál átszitált porcukor
- 0,5 tasak vaníliás cukor (5 g)
- 200 ml habtejszín
Tetejére:
- 4 kocka étcsokoládé
A sütőt előmelegítjük. Egy közepes méretű tepsit (23 x 38 cm) kibélelünk sütőpapírral vagy vékonyan kikenjük margarinnal és megszórjuk liszttel.
A darált diót és a sütőport elkeverjük a liszttel. Az olvasztott margarint habosra kavarjuk a cukrokkal, majd hozzáadjuk a tojásokat és tovább kavarjuk.
Belekanalazzuk a joghurtot, majd a lisztes keveréket. Alaposan összefogatjuk, és a tejjel fellazítjuk. Az előkészített tepsibe simítjuk.
180 °C-on, 30 perc alatt alul-felülsütéssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a Mascarponét az átszitált porcukorral és a Bourbon vaníliás cukorral alaposan kikavarjuk. A habtejszínt gépi habverővel kemény habbá verjük és óvatosan a porcukros krémbe keverjük.
Egyenletesen a sütemény tetejére simítjuk a krémet, majd étcsokoládét reszelünk rá.
Pár órát a hűtőszekrényben pihentetjük.
Egy éles késsel szépen felszeleteljük.
Banosné Erika készítette el a Receptneked oldalról.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!