A mézes laphoz:
- 17 dkg liszt
- 2, 5 evőkanál langyos méz
- 4 dkg puha margarin
- 5 dkg porcukor
- 1 tojás
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- pici citromlé
A töltelékhez:
- körülbelül 30-40 dkg marcipán
- gyümölcs lekvár
- fruitmix ( tropimix)
- tortabevonó
A margarint a cukorral, és a mézzel vízfürdő felett össze melegítjük, a tűzről levéve hozzáadjuk a tojást, a margarint, és a többi hozzávalót. Össze gyúrjuk, majd vajjal lekent gáztepsi hátán megsütjük, 175 °C-on körülbelül 5 perc. A lapot hosszában kettévágjuk, megkenjük a (fele ) lekvárral amibe belekevertük az apróra vágott torpimixet. Folpack között kinyújtjuk a marcipánt ráfektetjük a lekvárra. Megkenjük a maradék lekvárral rátesszük a másik lapot. Fóliával letakarjuk, kicsit lenyomtatjuk. Pár órára hűvösre tesszük. Majd kisebb kockákra vágjuk, és csokoládéval bevonjuk, tetszés szerint díszíthetjük.
Vankó Sándorné receptje.