- 25 dkg búzadara
- 10 dkg teavaj (szoba hőmérsékletű)
- 15 dkg porcukor
- 1 üvegcse, 30 ml zöld színű mandula aroma (Szilas Maxaroma)
- kakaópor (instant)
A búzadarába beletesszük a porcukrot, a vajat és az aromát, majd kézzel jól összegyúrjuk. Folpackkal letakarjuk és egy éjszakára betesszük a hűtőbe pihenni. Másnap jól átgyúrjuk az egészet, és két teáskanál között kiszaggatjuk (Lásd a fenti képen). Az egyik kanálra teszünk egy kisebb mandula ízű masszát és a másik kanállal kicsit összenyomjuk. A kanál széléről a felesleges masszát leszedjük.A kész „magocskákat” az átszitált kakaóporban jól megforgatjuk és egy tányérra rakva a hűtőben tároljuk.
Tündi konyha receptje.
Tündi konyhájából kaptuk ezt a remek receptet.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!