Tészta:
- 6 tojásos kakaós piskóta
Málna kocsonya:
- 0, 5 kg málna
- 1 liter málnaszörp
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 8 evőkanál cukor
Krém:
- 0, 5 l tej
- 1, 5 csomag tejszín ízű pudingpor
- cukor (ízlés szerint)
- 1 pohár tejföl fele
- 12, 5 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg mascarponé
Tetejére:
- Bolti málnaöntet
A piskótát egy 20 x 30 cm-es tepsiben megsütjük, és kihűlés után kettévágjuk. A málnakocsonyához készítünk szörpből egy liter málnaitalt. (vízzel feloldjuk a szörpöt). Kiveszünk belőle egy decit. Ez majd a pudinghoz kell. A nagyobb mennyiségű málnaitalban elkeverjük a málnát. Ezután a pudingokat a cukorral és az egy dl szörppel is összekeverjük. A gyümölccsel teli szörpöt feltesszük főni, és mikor eléggé felfőtt, belekeverjük a pudingos keveréket. Még teljesen forrón az egyik piskóta felére öntjük. A málnakocsonyás piskótát félre tesszük hűlni, addig készítjük a krémet. A tejben megfőzzük a tejszínes pudingot, hozzáadjuk a cukrot. Amikor kihűlt, belekeverjük a porcukorral kihabosított margarint, majd a végén a mascarponét. Ezt a krémet a felső piskóta tetejére simítjuk, végül megcsorgatjuk málna öntettel.
Székely Zsófia receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!