A torta alapja:
- 25 dkg darált keksz
- 20 dkg margarin
A krém:
- 40 dkg mascarpone vagy más natúr krémsajt
- 4 dl tejszín
- 8 dkg cukor
- 3-4 evőkanál (10-12 dkg) áfonya lekvár
- 1 teáskanál rumaroma
- fél citrom leve
- 2 dkg zselatin por
A tetejére:
- 15 dkg málna
- cukor, ízlés szerint
- 1,5 dkg zselatin por
A margarint felolvasztjuk, összekeverjük a darált keksszel, majd a 25 centiméter átmérőjű tortaforma aljára nyomkodjuk.
Egy tálban géppel vagy kézi habverővel kikeverjük a krémsajtot, tejszínt, citromlét, cukrot, rumaromát, áfonya lekvárt és a kevés vízben feloldott zselatint.
Az egészet a tortaformába töltjük, elsimítjuk, és a hűtőbe tesszük 1-2 órára.
A málnát 2-2,5 dl vízben a cukorral felfőzzük, szűrőn áttörjük, majd hozzákeverjük a kevés vízben feloldott zselatint. A tortánkat kivesszük, a tetejére öntjük a málnát és visszatesszük a hűtőbe.
Én csak másnap szeleteltem, hagytam megdermedni.
Kautz József receptje.
Látogassátok meg Józsi konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!