Tészta:
- 25 dkg liszt
- 12 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 db tojás
- fél kávéskanál sütőpor
Töltelék:
- 10 dkg darált mák
- 15 dkg apróra vágott meggybefőtt
- 5 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kávéskanál fahéj
- kevés forró tej
A lisztet a sütőporral keverjük, elmorzsoljuk a szoba hőmérsékletű vajjal, majd a cukorral és a tojással együtt összeállítjuk a tésztát. Kissé lehűtjük, hogy könnyebben tudjunk dolgozni vele. A töltelék hozzávalóit összekeverjük. Annyi tejet tegyünk hozzá, hogy egy kanalazható massza legyen. Nem szabad, hogy híg legyen!A tésztát 2 db 50 x 10 cm-es csíkra vágjuk.A csíkok hosszanti oldalára, kiskanál segítségével, rátesszük a tölteléket. Feltekerjük a tésztát, 4 cm-es darabokra vágjuk és sütőpapiros tepsiben megsütjük.Én 180 °C-on, 20 percig sütöttem. Amikor kihűlt, porcukorba forgattam.
Németné Tóth Ildikó receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!