A tésztához:
- 8 tojás fehérje
- 20 dkg cukor
- 10 dkg őrölt mák
- 5 dkg kókuszreszelék
- 6 evőkanál liszt
A krémhez:
- 8 tojás sárgája
- 20 dkg cukor
- 3 dl tej
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 3 evőkanál vaníliás pudingpor
- 15 dkg vaj
A tetejére:
- 15 dkg háztartási keksz
- 0,5 dl kávé
- 18 dkg étcsokoládé
- 1 teáskanál vaj
A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk, belekeverjük a lisztet, a mákot és a kókuszreszeléket, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 °C-os sütőben 25 percen át sütjük. Amíg készül a tészta, elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját felverjük, a cukrot hozzákeverjük, a keményítőt feloldjuk a tejben és a kikavart tojássárgájára öntjük, jól összekeverjük. Gőz fölött felmelegítjük, majd a pudingot is hozzáadjuk és addig kavargatjuk, amíg elkezd sűrűsödni. Ha a krém kihűlt, a vajat is hozzákeverjük. A kihűlt süteményre halmozzuk a krémet és eloszlatjuk rajta, a kekszekkel befedjük és egy kanállal rálocsoljuk a kávét. A csokoládét felolvasztjuk, hozzákeverjük a vajat és bevonjuk vele, majd néhány órára hűtőbe tesszük, hogy szilárddá váljon.
Forrás: KETKES